Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.
Berghs Bachelor – ett smakprov
En termin på Berghs och fem eller sex terminer på högskola eller universitet i USA eller Australien. Att få en högskoleexamen i kommunikation eller design och samtidigt få det mer verklighetsorienterade Berghs-inlärningssättet med sig, komma hem flytande i engelska och ha hela ryggsäcken full av livsäventyr från andra sidan jorden. Vem kan säga nej till det?
Skrivet av Berghs School of Communication
December 13, 2010
Berghs Bachelor-utbildning är inte gratis – men kan man kombinera resor, livserfarenhet, få en internationellt erkänd högskoleexamen med sig så visst är det värt det…
- Under första terminen på Berghs rivstartar vi med en introvecka då studenterna kastas rakt in i ett kommunikationsprojekt, tacklar en brief och löser den tillsammans med andra strateger och kreatörer, berättar Lotta Blomberg som är Head of International Studies på Berghs.
Fyra olika kurser läses parallellt och innehåller alltifrån marknadsföringsteorier till modern webbteknik. En torsdag varje månad besöker bachelorklassen en av Stockholms många byråer. Det kan vara en eftermiddag på Great Works eller en förmiddagsfika på Lowe Brindfors.
Under terminen har halva klassen, som har valt att läsa design, arbetat med ett projekt som handlat om att skapa rörlig typografi till musik. En av de internationella studenterna i Berghs Bachelor-klass är från Sydney och heter Jackson Ainsworth. Han ville få sina klasskamrater att ta det lugnt genom sin skapelse ”Chill”.
- Allt började bli väldigt hektiskt i skolan och vi hade många uppgifter och inlämningar på gång. Många i klassen började stressa lite för mycket och jag ville försöka få dem att”chilla” liksom. Därför valde jag ordet ”Chill” för min typografi, berättar Jackson.
Efter att nu ha studerat en termin på Berghs åker Jackson snart hem och fortsätter sin utbildning på Billy Blue College of Design i Sydney – en av Berghs samarbetsskolor i Australien.
Christian Altmann är grafisk formgivare och håller i kursen i design. Han säger:
- Studenterna har tagit sig an utmaningen väldigt entusiastiskt och utvecklat intressanta idéer. Målet med projektet var inte att göra någon avancerad animation, det handlade mer om processen, det vill säga från att skissa en storyboard till att göra ett filmskript. Detta var en rolig workshop som hjälpte dem att komma igång med röligt bild inom typografi och grafisk design.