Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.
”Det är dags att låta andra glänsa”
Henrik Orwander lämnade i augusti 2012 musikalscenen för att utbilda sig till Produktionsledare/Operativ projektledare. Under året som gått har han bollat extrajobb, skola och familj, dessutom har han startat upp ett företag.
Hej Henrik! Hur går det med examensprojektet? Berätta vad ni arbetar med!
Vi har blivit tilldelade Viaplay som kund vilket känns otroligt kul. De är ett varumärke man gärna vill sätta klorna i och försöka personifiera på ett sätt som skiljer sig från de övriga aktörerna på marknaden.
Arbetsgruppen är oförskämt bra och driftig, så vi har till och med hunnit med en karaoke på Golden hits vilket slutade i ett idéspår vi inte presenterar för kunden.
Du kom direkt från musikalscenen till Berghs - kan du inte berätta lite om hur du kom fram till att det var produktions/projektledare du skulle bli?
Det var ett tufft beslut att lämna musikalscenen bakom mig. Jag har mer eller mindre varit van vid att alltid vara ”the center of attention”, men nu är det dags att låta andra glänsa. Eftersom jag alltid varit mitt eget varumärke så vet jag hur viktigt det är att leva upp till folks förväntningar och överleverera för att skapa sig ett namn som folk förknippar med kvalité och trygghet. Detta tyckte jag gick hand i hand med vad reklambyråerna ute i landen vill kommunicera, vilket ledde mig in på just produktionsledning och projektledning. Jag är en arbetsmyra som nu vill låta andra ta täten där jag står bakom och pushar för mer attraktiva resultat.
Hur skulle du sammanfatta ditt år på Berghs?
Med tanke på att jag drivit företag, har två barn och spelningar vid sidan om så har det varit aningen hektiskt. Dock tycker jag mig funnit en viss harmoni i det hela som gjort mig än mer vass som kommunikatör.
Du har startat upp ett företag - berätta!
Det är ett företag som heter Knivbrev. Det hela startade med att min nuvarande kollega stod och svor över sina slöa knivar i hemmet (och vem har inte gjort det). Problemet vi såg var att man inte orkar åka iväg för att lämna in sina knivar på sliperiet.
Vi ville skapa en tjänst som skulle komma att bli Sveriges första abonnemangstjänst för slipning av köksknivar och olika typer av saxar. Upplägget är enkelt. Man beställer hem ett knivbrev på hemsidan, förpackar kniven/knivarna i specialskydd och lägger Knivbrevet på postlådan. Efter två arbetsdagar levereras de nyslipade knivarna hem till en, lika vassa som när de var nyköpta!
Genom många tester tog vi fram specialtillverkade kuvert samt patenterade knivskydd som nu gör hela processen lekande lätt.
Idag underhållsslipar många privatpersoner sina köksknivar själva, exempelvis med ett brynstål. Det många inte känner till är att även den bästa kvalitétskniven måste lämnas in till ett sliperi några gånger per år för att grundslipa fram en ny skäregg. Även kännedomen om var man lämnar in knivar för slipning är låg och för många svenskar är det långt till närmsta professionella sliperi.
Nu finns lösningen äntligen för både privatpersoner och företag på www.knivbrev.se.
Responsen på tjänsten har varit otrolig så visst finns det en hel del människor i vårt avlånga land som irriterat sig på slöa knivar.
Hur kopplar du dina kunskaper du förvärvat under året på Berghs i det här projektet?
Mina kunskaper från Berghs har gjort stort avtryck i hur jag lägger upp marknadsplanen med kampanjer, strategier och produktion mm. Då jag innan Berghs även arbetat som projektledare inom event och musikbranschen så tycker jag mina erfarenheter låtit sig gå hand i hand på ett sätt där mitt driv för kommunikation bara växer sig starkare.
Vad har du för framtidsplaner efter examen?
Tanken är att börja jobba på en byrå där jag kan utvecklas vidare inom just produktionsledning och projektledning. Knivbrev är bara toppen av isberget och med rätt inspiration och verktyg kan jag formas till något mina barn skryter om på roliga timmen...
Beskriv ett starkt minne från tiden på Berghs!
Oj, det finns så många. Mina klasskamrater har gjort stort intryck på mig och föreläsarna har varit helt fantastiska. ”Och jag vill tacka”... Nej, men överlag har det varit ett fantastiskt år och jag har mycket i bagaget när jag ser mig över axeln en sista gång, för nu är det full fart framåt och det finns inget kan stoppa mig.
Relaterade artiklar
Faciliteringskursen blev en väckarklocka
Frida Berglund berättar om kursen och hur de nya kunskaperna redan har kommit till nytta.
15 veckors distanskurser på Berghs – NÄR DU strävar efter förändring
Du har stor möjlighet att styra över din egen studietid och kan därför oftast arbeta 100% samtidigt som du studerar.
Lovisa fick inspiration, lärdomar och konkreta verktyg
Lovisa Lantz berättar om sitt givande arbete på WaterAid och de intensiva och innehållsrika kursdagarna på Berghs.