Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.
Vinnarna i Student Lab med Lundbergs
I helgen gick terminens sista Student Lab av stapeln och det är en grupp studenter från Berghs, Jönköpings Universitet och Handelshögskolan som stod segrande i slutet av en intensiv lördag med Lundbergs som värd. Detta efter att de hittat lösningen på hur framtidens citykvarter kommer se ut!
Studenter från hela Sverige hade under lördagen möjlighet att delta i ett Student Lab med fastighetsbolaget Lundbergs som värd. Utmaningen för dagen var att möta framtidens behov av mixed usage – vad krävs av ett kvarter för att vi ska vilja jobba, shoppa och bo där?
Vi gratulerar de fyra studenter som svarade bäst på briefen: Felix Nilsson, Patrizzia Ohlson, Emelie Hovbrandt Erliden och Kim Missler!
Felix Nilsson – Business & Economics, Handelshögskolan
Var det något med Student Lab som överraskade dig?
– Att alla är så otroligt duktiga. Resultatet av allas arbeten var otroligt kreativa och väl genomarbetade. Även att alla som deltog från Lundbergs gav ett så otroligt bra intryck. De var väldigt intresserade av våra idéer, men även kring oss som personer, vilket var otroligt kul. Sedan älskade jag att miljön hölls avslappnad med ändå seriös, vilket jag tror att alla som var där under dagen bidrog till.
Vad var största utmaningen under dagen?
– Tidspressen, utan tvekan. Det var ont om tid att lösa ett stort och brett problem. Jag är heller inte van att på så kort tid förbereda en säljande pitch, men det var väldigt kul att utmana sig själv!
Vad var största behållningen med att delta?
– Att få se hur man fungerar i situationer man inte är van vid, och hur väl man fungerar att arbeta tillsammans med personer man tidigare aldrig träffat.
Patrizzia Ohlson – Public Relations, Berghs
Student Lab pågår under en intensiv dag, hur tar man sig bäst igenom den?
– Planering och multitasking. Man vill gärna sitta länge med idéarbetet men jag tror att det viktigt att bestämma sig fort och börja skissa på en presentation och sen dela upp arbetsuppgifter så att det går framåt.
Uppdraget handlade om att utveckla framtidens citykvarter. Hur ser framtiden ut enligt er?
– Vår insikt var att framtidens citykvarter behöver vara flexibla för att kunna möta individuella behov, med tanke på att vi frilansar mer och har mer otraditionella vardagsmönster. Flexibiliteten tror vi skapas genom kollektiv samverkan och delningsekonomiska modeller. Vi tycker att Lundbergs och andra fastighetsföretag ska börja tänka på sin verksamhet som ett enda stort ekosystem.
Finns det något från dagen som du tar med dig tillbaka till skolbänken?
– Att det alltid behövs någon som tar projektledarrollen.
Emelie Hovbrandt Erliden – Marketing Manager, Jönköpings Universitet
Hur var det att arbeta med Lundbergs som kund?
– Det var superkul och lärorikt! Spännande med företag som aldrig anser sig färdigutvecklade och som vill få nya insikter genom aktörer utanför deras egna bransch. Mycket bra att representanter från Lundbergs fanns på plats under hela dagen för att bolla idéer och tankar med. I slutet av dagen gav Lundbergs feedback på våra idéer och presentationer vilket är viktigt i ett sånt här sammanhang enligt mig.
Berätta om något extra roligt med dagen?
– Det är extremt lärorikt och framför allt kul att sättas ihop i grupper med personer du inte känner sedan tidigare! Alla har olika kunskaper, bakgrunder och värderingar vilket i vårt fall gjorde vår grupp väldigt dynamisk. Samtidigt var det kul att se hur olika resultaten blev i de olika grupperna och man lär sig även där från varandra.
Vad tar med dig tillbaka till skolbänken?
– Processen vi gick igenom. I skolan hamnar jag ofta i liknande situationer; man startar från scratch för att sedan få fram ett resultat. Genom Student Lab lär man sig arbetssätt som funkar alternativt funkar mindre bra, hur man skall lägga upp sin tid och hur man sedan får ner det i en presentation.
Hur firades vinsten?
– Vinsten firades med ett glas vin innan jag tog tåget hem till Jönköping!
Kim Missler – Communication Design, Berghs
Vad hade du inte räknat med under Student Lab?
– Tempot! Vi kom snabbt igång, vilket var skönt. Och även om det känns som mycket tid när man först fick se dagens agenda, så gick det verkligen undan i verkligheten. Tiden flyger.
Vad var största utmaningen?
– Tiden, kreativitet under press är utmanande. Speciellt när det är ett fält som man inte har så mycket insikt i. Men det är bra att öva på också
Finns det något från dagen som du tar med dig tillbaka till skolbänken?
– Att alltid fortsätta pusha idéer längre. Och vikten av att ha en strategi i grunden som backar upp ens idéer och val.
Relaterade artiklar
Framtidens kommunikationstalanger hjälper Bedsab nå nya höjder
En av de senaste uppdragsgivarna för Berghs Student Lab var Bedsab, ett familjeägt grossistföretag som levererar lyftredskap och surrningsmateriel till bygg- och industrisektorn.
Student Lab med Myndigheten för psykologisk försvar
I februari anordnades årets första Student Lab med Myndigheten för Psykologiskt Försvar.
Miljöbyggnad 4.0 – ett hybridevent på Berghs
Sweden Green Building Council samlade 60 deltagare på Berghs och över 300 personer digitalt i ett gemensamt hybridevent för att sätta fokus på Miljöbyggnad 4.