Ny som lärare på Berghs?
Har du blivit tillfrågad att ha en föreläsning? Eller kanske att axla en egen kurs på Berghs?
Oavsett din tidigare erfarenhet av att undervisa så har vi sammanfattat det viktigaste du behöver veta på den här sidan. Vi ger dig en introduktion till skolan och handfasta tips till både online och undervisning på skolan.
På Berghs har vi många olika kurser. Deltagarna kan vara studenter eller professionella med mycket förkunskap. Du kommer möta personer som har höga förväntningar på dig - men också ger mycket tillbaka när ni lärt känna varandra. Ofta säger lärare som varit här att de lärt sig oerhört mycket själva. Vi strävar efter att göra utbytet av kunskap stimulerande för alla parter. Det är kul att lära sig! Välkommen.
Berghs Basic
- Skolan ligger på Bobergsgatan 48 i Gasverket i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.
- Det finns möjlighet att jobba i huset innan eller efter din lektion i vår co-work yta. Din blipp ger dig tillgång till plan 2.
- Alla klassrum har TV-skärmar och whiteboards.
- Behöver du något annat? Kontakta din utbildningskoordinator eller gå via detta kontaktformulär.
- Vi använder Canvas (ett LMS) för allt kursinnehåll. Ska du föreläsa online är det Zoom som gäller. Du får inlogg dit av din koordinator.
Att undervisa på Berghs
Berghs har funnits i 80 år och har alltid haft lärare som är yrkesverksamma. Dessutom händer det ofta att tidigare studenter kommer tillbaka och håller kurser. Vi tror att det gör oss aktuella och relevanta. Det gör också att lärarna är vår absolut viktigaste resurs. Titta på filmen från våra lokaler (2 min).
I klassrummet
Välkommen till Berghs nya hus. Vi har sedan januari 2021 flyttat till i Gasverket, Norra Djurgårdsstaden. Där finns stora ytor för grupparbete och utställningar. Vi har en aula för större föreläsningar (tar upp till 400 personer), tio modernt utrustade klassrum och ett stort workspace för grupparbeten och handledning. Vi har även co-work platser för frilansare och företag en trappa upp som du som lärare får tillgång till.
Vi tror på flexibilitet och att anpassa kontexten för lärande i linje med det som ska läras ut. Om du t.ex vill hålla din lektion ute i parken finns en vagn med material så att du kan vara ute. Vi har en läktare i ljusgården så att redovisningar kan ske inför en större publik. I klassrummen har vi som inspiration för lärare markerat upp olika möbleringar som vi kallar Learning Courts. Där finns alternativ som projektsittning, cirkel, bikupor eller långbord i mitten (vikingsittning). Allt för att maximera läroupplevelsen för deltagarna och dig som lärare. Här kan du se en film om idén med Learning Courts.
I varje klassrum finns tv skärm, en whiteboard på hjul och du kan använda väggarna i rummet för att sätta upp allt från post-its till deltagarnas arbeten.
Har du deltagare som är med digitalt blir den enklaste lösningen ofta den bästa. Vi rekommenderar att du som lärare delar din presentation i Zoom så kan ev deltagare på distans enkelt följa det som sker i klassrummet.
Inkludera alla i klassrummet
Åsa Myrdal Bratt om varför introverta och extroverta ska involveras.
Öka lärandet genom teachback.
Sophia Båge ökar lärandet med 90% genom att studenter lär varandra
Undervisa online?
Ska du hålla en föreläsning eller workshop online? På Berghs använder vi Canvas som LMS (vårt learning managment system) där du kan lägga upp material, skapa uppgifter eller diskutera med deltagarna. För att föreläsa använder vi Zoom för video.
Det finns även bra verktyg för att skapa interaktion online. När du ska göra undersökningar med deltagare kan vi rekommendera Menti där du kan skapa interaktiva moment som bygger på input från alla i klassen. Är du mer intresserad av att jobba med brainstorming, post-its eller olika modeller som alla ska jobba i tillsammans finns Miro - där kan du skapa ytor för att samskapa digitalt. Vi kan hjälpa dig med inlogg och snabb intro för att komma igång med både Menti och Miro. Hör av dig till din koordinator eller kontaktperson på Berghs.
Här har vi tre tips till dig så att du snabbt kommer igång.