Kurser

Nyhet!
Designsystem för digitala tjänster

  • Förstå Atomic Designs grundprinciper
  • Skapa och förvalta ett designsystem
  • Visuell tillgänglighet ur ett designperspektiv

För att kunna förvalta och leverera ett enhetligt och konsekvent uttryck i sina digitala tjänster är ett designsystem ovärderligt. Med ett designsystem som fundament kan du snabbt och effektivt leverera skarpa designförslag och driva snabbare iterationer. Detta kommer i sin tur att ge bättre användarupplevelser, starkare varumärken, ökad kostnadseffektivitet och för dig; en bättre och roligare arbetsmiljö.

Format
Distans
Pris
35 625 SEK (inkl. moms)
28 500 SEK (exkl. moms)

Se mer info om tider och datum

Vill du bli kontaktad när ansökan öppnas?

I denna kurs lär du dig att bygga upp designsystem från grunden med hjälp av Atomic Design – en väl fungerande metod för att skapa organiserade och lättbegripliga designsystem som ger förutsättningarna till att kunna skala upp med bibehållen kontroll och översikt.

Du kommer att få utforska, skapa och organisera allt från de minsta designkomponenterna upp till färdiga webbsidor samt förstå hur de påverkar varandra. Kursen belyser också tillgänglighet och ger dig verktyg och metoder som underlättar och effektiviserar ditt skapande av tillgängliga och inkluderande användargränssnitt.

Efter kursen kommer du att ha kunskaperna till att skapa och förvalta ett självförklarande designsystem i stor skala. Du kommer besitta ökad förståelse och förmåga att tänka mer kritiskt kring dina designbeslut och hur dessa påverkar dina gränssnitt.

Din förmåga att inkludera och kontrollera tillgänglighet kommer att stärkas och dina användare kommer att få en enhetligare och positivare upplevelse av din design. Dina kunskaper inom designsystem kommer att underlätta kommunikationen gentemot dina intressenter och stärka argumenten för dina designval.

Det här får du

• Förstå och tillämpa Atomic Designs principer i skapandet av designsystem
• Skapa designkomponenter från minsta nivå till färdiga vyer
• Ta fram mallar och sidor som följer en tydlig och funktionell designstruktur
• Analysera och förbättra designlösningar för optimal användarupplevelse
• Integrera tillgänglighet i designprocessen
• Presentera och kommunicera designkoncept mer effektivt

Kursen riktar sig till dig som är designer och jobbar med någon form av digital tjänst. Idag arbetar du kanske på ett företag vars webbplats eller mobilapp behöver få en mer enhetlig, organiserad och sammanhängande design eller så är det något du vill jobba med i framtiden.

Kursen kan också passa dig som är grafisk formgivare eller art director och vill bredda din kompetens för att kunna leverera hållbara designsystem för digitala miljöer.

Du ska ha vana av verktyg som exempelvis Figma, Sketch, Adobe XD eller motsvarande ritverktyg som är till för att skapa digitala skisser och interaktiva prototyper.

Ämne
Kreativitet & design
Nivå
Professional
Format
Distans
Språk
Svenska
Pris
35 625 SEK (inkl. moms)
28 500 SEK (exkl. moms)
Egenstudier
Ca 10-15 timmar/vecka

Behöver jag några förkunskaper?

Kursen riktar sig till dig som är designer och jobbar med någon form av digital tjänst. Du ska ha vana av verktyg som exempelvis Figma, Sketch, Adobe XD eller motsvarande ritverktyg som är till för att skapa digitala skisser och interaktiva prototyper.

Skicka också med

Din ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv (max en A4-sida), i vilken du även motiverar varför du söker just den här kursen, samt en översiktlig sammanställning av utbildningar och arbeten.

När får jag besked om jag kommit in?

Besked kommer senast i samband med sista ansökningsdag.

Kursintyg

Efter genomförd kurs utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
35 625 kronor

Studieavgift exkl. moms
28 500 kronor

Övrig information

För kursen behöver du ha tillgång till dator (med kamera och mikrofon) och en bra internetuppkoppling. Videomöten sker i videoverktyget Zoom. I veckan före kursstart får du inlogg till onlineplattformen Canvas.

  • Du får personlig feedback på varje uppgift och har kontakt med lärare och kursdeltagare via Canvas.
  • Vi arbetar med öppen feedback samt peer-to-peer feedback (gemensamt lärande mellan deltagare).
  • Kurserna har inte lärarledda lektioner varje vecka (vissa undantag finns).
  • Kursuppgifterna publiceras i lärplattformen Canvas och du bestämmer själv när du löser uppgifterna enligt schemalagd inlämning. Vanligtvis en uppgift per vecka.
  • De föreläsningar och möten som sker live spelas in och går att ta del av i efterhand.
  • Genomsnittlig studietid för distanskurser är 10 timmar/vecka.
  • Du kan genomföra kursen även om du får förhinder att delta vid kursstart eller avslut då de *filmas, läggs i lärplattformen Canvas och finns tillgängliga under terminen.
    *Obs! Gäller inte våra 15-veckors kurser samt ARU, de startar och slutar på plats på Berghs.

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs på Berghs.

Frågor om kursen?


Kontakta oss om du har några frågor!

Anete.Hamel

Utbildningskoordinator

Anette Hamel